Velkommen til Herfølges nye vikarpræst

Livet går sin gang – også for sognepræster ved Herfølge Kirke, hvor Nora Uldall Charmati netop er blevet ansat som ny præst i et barselsvikariat fra den 26. september.

Som nyuddannet cand.theol. har Nora gået på pastoralseminariet for at uddanne sig til præst og er netop ordineret af den nye biskop i Roskilde Domkirke. Nu glæder hun sig til sit første virke som sognepræst Herfølge Kirke i et samarbejde med de to andre præster.

Nora har hele sit liv holdt af at komme i kirken. Hun har været kirketjenervikar i tre år samt arbejdet på plejehjem sideløbende med sine studier. Og da hun begyndte på teologi i 2014 var det med en forhåbning om at ende i præstegerningen. Dog var det først da hun var i praktik i løbet af pastoraluddannelsen, at hun for alvor vidste, at det var sognepræst hun skulle være.

’Det er et privilegium at arbejde med mennesker og at få lov at være med i menneskelivet fra start til slut, som jo er det folkekirken kan,’ fortæller hun om sin begrundelse for at blive præst.

Nora er 29 år og bor med sin kæreste i København, men er opvokset lidt uden for Næstved. Derfor føler hun sig godt tilpas og sætter pris på det hyggelige landsbymiljø i Herfølge By.

’Jeg vil gøre mit ypperste for at folk føler sig set og rummet i kirken. Ingen af os er perfekte, men i kirken kan vi komme som dem, vi er, og blive mindet om, at vi er elsket ubetinget som dem, vi er,’ fortæller den nye sognepræst, som glæder sig til at komme i gang i Herfølge Kirke, hvor hun allerede har fungeret som konfirmandunderviser siden den 7. september. Vikariatet løber til februar med mulighed for forlængelse. Efter sin indsættelse, vil hun fremover varetage alle de kirkelige handlinger, der hører sig til i sognet i samarbejdet med Herfølges to øvrige sognepræster, Mogens Funder Larsen og Lars Ulrik Jensen.

Nora Uldall Charmati blev indsat tirsdag den 4. oktober i Herfølge Kirke med efterfølgende reception i Sognegården.