Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Høstgudstjeneste

SEP
19

Høstgudstjeneste


Dato Søndag d. 19. september 2021, Kl. 10:00 til kl. 13:00
Sted Kirkepladsen 3, 4681 Herfølge
Pris
Gratis
Høstgudstjeneste

Søndag d. 19. september fejrer vi høsten med en gudstjeneste i kirken og efterfølgende spisning i sognegården. Traditionen tro serveres der skipperlabskovs og synges et par sange. I år vil der ligesom andre år også være fernisering på en kunstudstilling samt introduktion til samme. Da kunstneren i år er en veritabel tusindkunstner vil eftermiddagen byde på andet og mere end en introduktion til billederne. 

Nogle husker nok Lise Meijer fra den periode hun vikarierede som kirke- og kulturmedarbejder ved Herfølge Kirke. Kom og oplev eller genoplev hende, når hun gæster sognegården med sangforedrag og udstiller sine poetiske billeder. Udstilling kan ses fra søndag d. 19.9 til og med d. 24.10.

 Ifølge kunstner og sanger Lise Meijer er immunitet og livsgnist ikke kun noget, vi styrker vha. de vitaminer, vi køber på glas. Det handler i lige så høj grad om at hente kraft fra vores kreativitet. Når vi støttes af den, åbnes døre, som før var lukkede, og livet synes fyldt af muligheder uanset vores situation.

Og at være kreativ er ikke blot for udøvende kunstnere. Hvis du f.eks. er god til at sætte samtaler i gang, skabe nye strukturer på arbejdet eller skabe et smukt hjem, er du kreativ. Al nyskabelse er kreativitet og vi har alle uden undtagelse områder i livet, hvor vi er kreative, siger Lise. Om dette stemmer tester vi i løbet af foredraget! 

At sætte kreativiteten fri kræver at vi tør lytte til vores længsler – også dem vi knapt tør indrømme, og dernæst at vi finder en måde at handle på dem – selv det mindste lillebitte skridt tæller. Som bonden der først må pløje jorden, dernæst så sine frø og siden vente til der kan høstes, således er det også med de længsler og idéer vi som mennesker rummer. 

Ifølge Lise har vi det som regel bedre, når kreativiteten har en plads i vores liv. Da indtræder vi nemlig i samarbejde med noget, som er større end os. Kald det Gud, universet, skaberkraften, englene eller hvad der passer ind i dit verdensbillede. Det vigtige er, at det giver en følelse af ikke at være alene. Det tager lidt af presset af os som individer og sætter os ind i en større sammenhæng.

Foredraget vil være krydret med oplæsning fra Lises bog Kreative Vitaminer, samt et par af Lises egne poetiske sange.

Hør foredraget og bliv inspireret – ja, hvem ved, måske endda fyldt op af handlekraft til at tage dit eget første lille skridt på rejsen mod dine drømme.

Efter foredraget er det muligt at købe en signeret udgave af Lises bog, ligesom rummet vil være åbent så man kan nyde udstillingen med Lises mixed media malerier. 

Tilmeld dig spisningen her, eller via kirkekontoret senest den 15. september.