Sogneudflugten er desværre aflyst!

© Visit Ringsted

14
JUN

Dato Søndag d. 14. juni 2020, Kl. 12:30 til kl. 18:00
Pris
160 kr.

Vi begynder turen fra Kirkepladsen 12.30. Herefter går turen gennem det smukke sjællandske landskab til Ringsted, hvor vi skal besøge og have en rundvisning i Sankt Bendts Kirke.

Kirken danner ramme om et stort antal konge/dronningegrave. Her skal blot nævnes; Valdemar den Store, Knud d. 6, Valdemar Sejr, Erik Menved og Erik Plovpenning.

Sankt Bendts Kirke blev oprindeligt opført som klosterkirke og den ældste del daterer sig tilbage til 1080. Fra 1584 – 1805 blev Sjællandsfars Landsting holdt i kirken.

Hvad disse vægge ikke har lagt ører til gennem årene.

Herefter går turen til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.  Det er et museum for sporvogne og busser og blev indviet i 1978 og er efterfølgende blevet udbygget, så det i dag er et af de førende af sin art i verden. Museet anlægges og drives af ca. 150 frivillige, der også står for restaurering og vedligeholdelse.

Besøget vil byde på en rundvisning og en fortælling om sporvogne, ligesom vi naturligvis skal ud og køre med et af slagsen. Undervejs drikker vi en kop kaffe og nyder et stykke Weinerbrød

Tilbage i sognegården er der en to retters menu og den er traditionen tro lige til at spise. Herefter kaffe og hyggeligt samvær.

Billetpris er 160 kr. Billetter kan bestilles telefonisk fra d. 30 marts og så længe lager haves. Når Kirkekontoret igen må holde åbent, kan billetterne afhentes på Kirkekontoret og betales med kontanter eller MobilePay. 


Ophavsret: