Operaaften

MAJ

Dato Tirsdag d. 14. maj 2019, Kl. 19:30 til kl. 22:00

Opera i Malmø den 26. maj.

Bo Holten: Schlagt sie tot!

Det vi nu kalder reformationen startede i 1517, da Luther slog 95 teser op på kirkedøren til Slotskirken i Wittenberg (datidens blog!) og ville indlede en debat om kirkens, efter Luthers me­ning, uacceptable afladspraksis.

Bo Holtens ny skrevne opera fokuserer på tidens dramatiske hændelser og sætter Luthers teologiske oprør ind i et både men­neskeligt og politisk perspektiv.

Musikken og librettoen, der er skrevet af Eva Sommestad Hol­ten, skildrer en verden i voldsom forandring. Som vi oplever det i dag. Ægteparret Holten har tidligere arbejdet sammen om ope­raprojekter - bl.a. ”Livlægens besøg” fra 2009.

Da der er tale om en uropførelse i Malmø - det er første gang operaen spilles overhovedet - er det ikke muligt at gennemgå den på forhånd, hverken hvad angår tekst eller musik. Men jeg vil invitere til en Lutheraften tirsdag den 14. maj kl. 19.30 i sog­negården.

Der arrangeres tur til Malmøoperaen søndag den 26. maj til forestil­lingen kl. 16. Afgang fra Herfølge kirke kl. 14.15.

Jeg har bestilt 30 billetter til en pris af (danske kroner) kr. 390. Pris for busbillet tur-retur udgør kr. 260. Tilbud om at del­tage i fællesspisning på restaurant Le Colisé. Betales på stedet. En hovedret koster (svenske korner) ca. 130.

Du tilmelder dig ved at sende mig en mail - hbn@km.dk - med besked om at du har indsat kr. 650 (billet og transport) på føl­gende konto i Nordea: Reg:. 2362. Konto: 0744277701.

Senest den 15. marts. HUSK NAVN PÅ INDBETALINGEN.

Helge Baden Nielsen.