Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Provstigudstjeneste i Køge Kirke med frokost og foredrag

OKT
01

Provstigudstjeneste i Køge Kirke med frokost og foredrag


Dato Søndag d. 1. oktober 2023, Kl. 10:30 til kl. 15:00
Sted Fremmed kirke eller kapel, Kirkevej 2, Kirkevej 2, 4681 Herfølge
Provstigudstjeneste i Køge Kirke med frokost og foredrag

Matador i kirken

Når alle kirkerne i Køge Kommune den 1.oktober 2023 igen går sammen om en fælles gudstjeneste, bliver det med Matador som overordnet tema.

Matadorserien er folkeeje i Danmark. Alle kender Matador. De fleste har set den mere end én gang. Og dem, som har set den flere gange, ved, at det allerførste man ser i serien, er Køge Kirke. Hele serien åbner op fra første sekund med et billede af Køge Kirke. Flere steder i serien møder man igen Køge Kirke, som altså på mange måder er Matador-kirken.

”Matador er en serie som rummer vores fælles historie og hvor vi hver især kan genkende os selv i karaktererne. Det kan godt være, at vi griner af Maude, når hun går op og lægger sig, men vi kender alle til følelsen af, bare at ville slippe af med det hele, sove alt det svære væk,” siger Køges sognepræst Charlotte Dybdahl Winther. Og sognepræst i Herfølge Lars Ulrik Jensen fortsætter: ”Vi kan på mange måder spejle vores eget liv i serien, samtidig med at serien også rummer nogle smukke kristne perspektiver, som vi selvfølgelig vil udfolde lidt nærmere under vores fælles gudstjeneste.”

Køge Kirke danner rammen om den fælles gudstjeneste, hvor sange, musik og scener fra den kendte serie vil være omdrejningspunktet og hvor alle kirker i Køge Kommune samles i en fælles gudstjeneste. Efter gudstjenesten vil der være fællesspisning på Hotel Comwell i Køge. Spisningen bliver efterfulgt af et hæsblæsende og morsomt foredrag om netop Matador af sognepræst og Matadorekspert Andreas Christensen.

Vil man være med til en dag med Matador, spisning og fællesskab, skal tilmelding ske til Kirkekontoret, tlf. 56 27 51 09 eller mail: herfoelge.sogn@km.dk senest 18. august.
Der er mulighed for fælles bustransport fra Herfølge Kirke med opsamling i Hastrupområdet og Ravnsborgområdet.