Dato Torsdag d. 2. februar 2023, Kl. 19:30 til kl. 21:15
Sted Herfølge Kirke, Kirkepladsen 1, 4681 Herfølge

I 1977 blev fem unge messingblæsere i Det Kongelige Kapel enige om at danne en
messingkvintet. Den fik navnet Det Kongelige Kapels Messingkvintet, men et par år senere blev det til det mere rummelige navn Royal Danish Brass.

I 2023 kan Det Kongelige Kapel fejre sit femhundrede 575.leveår, da det blev grundlagt i 1448. Ved grundlæggelsen bestod Kapellet af 12 trompetister samt en paukist (se mere her: https://royaldanishbrass.dk/om-rdb/).

575 års levetid er bestemt værd at fejre, og ved koncerten i Herfølge Kirke vil der derfor blive spillet musik af fra de forgangne år.

Alle kapelmusikere gennem årene er blevet nummereret, eksempelvis er John Dowland nr. 140, Niels W. Gade nr. 561 og Carl Nielsen er nr. 657. Koncertprogrammet vil indeholde musik fra renæssancen, fra barokken, fra klassikken, romantikken samt værker fra vor tid skrevet til Royal Danish Brass og uropført af ensemblet.

Undervejs til koncerten vil hele programmet blive introduceret og kommenteret af ensemblets senior, basunisten Keld Jørgensen, som også var en af grundlæggerne i 1977.

Det bliver en aften med god musik, virtuose solopræstationer og spændende historier.

Der er gratis adgang til koncerten.